KODE ME UP

Blog by a Frontend dev student

Blog by a Frontend dev student

Ryvarden Kulturfyr

Ryvarden Kulturfyr ligger i Mølstrevåg i Sveio, langt ute på Ryvardneset. Det er et værhardt sted og like utenfor ligger skjæret Store Bloksene hvor hurtigbåten MS Sleipner gikk på grunn 26 november 1999. 16 personer omkom i forliset og det er reist et minnesmerke ved fyret til minne om de omkonmne.

Å overnatte på et fyr er en spesiell opplevelse. Sommeren 2021 tok jeg med meg min mor og mine 2 døtre på 9 og 7 år for å overnatte på Ryvarden. Det er ikke mulig å kjøre ut til fyret men det går en flott tursti fra parkeringsplassen og det tar ca 30 min i å gå. Dersom en skal overnatte på fyret kan en få tillatelse til å kjøre ut så det gjorde vi. Vi hadde med oss mat og bagasje, og moren min er dårlig til beins så det var flott å kunne få kjøre ut.

I kafeen, som også inneholder et kunstgalleri, fikk vi nøkler til Fyrvokterboligen hvor vi overnattet.

Det er også mulig å overnatte på Flokehyttene. Det er 5 hytter som må leies gjennom Turistforeningen, og her kan du oppleve storhavet gjennom panoramavinduer. Disse hyttene er svært populære så disse må man booke lang tid i forveien.

Vi trivdes godt med å overnatte i Fyrvokterboligen. Rent og fint, nylig oppusset og over 2 plan med nok av sengeplasser. Vi hadde en flott naturopplevelse langt uti havgapet og vi drar gjerne tilbake igjen.

Besøk nettsidene til Ryvarden Kulturfyr om du vil vite mer:

https://ryvarden.no/

Eller reserver en Flokehytte:

https://ut.no/hytte/10881073/flokehyttene

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Del dette innlegget

Boston!

I mars dro vi til Boston for å gå på konsert med Dropkick Murphys. Siden jeg absolutt

Les mer »

Silje Sørland

front end dev student

Velkommen til en blogg om koding, tech, studentliv og andre små og store temaer!

Silje Sørland

Mine favoritter
interessant
interessant